Annons

Hitta din utflykt på Vandringens dag

Guidad stadspromenad, eller skogstur med övernattning.  Lördag den 14 september kan den där vandringen äntligen bli av.

Ut och njut på Vandringens dag.
Foto: Anette Andersson

Vingårdsvandring på skånska Ivö, vandring med yoga i Lidköping, grottsafari på Kullaberg, stadsvandring i Arvika, Lille Sävelången runt i Floda, matlagningstur till Viby fäbodar …

Lördagen den 14 september är det dags igen för Vandringens dag, ett engagemang som STF drog igång 2019 i syfte att fånga upp ett ökande vandringsintresse, och få fler att komma iväg och komma ut.

Vandringens dag har egen webbsida.

Vandringens dag infaller alltid den andra lördagen i september. STF:s ideellt drivna lokalavdelningar, liksom många boenden landet runt arrangerar vandringar, promenader och guidade turer – inte sällan tillsammans.

Utöver det har en mängd andra aktörer, både ideella och kommersiella, hakat på och erbjuder olika aktiviteter, med vandring som minsta gemensamma nämnare.

Allt är samlat på en gemensam webbsida i Svenska Turistföreningens regi. Där finns också många turtips för den som hellre ger sig ut på egen hand – eller en annan dag. Här hittar du alla lokalavdelningars program, hela hösten.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF