Annons

Bokmässan har startat

Idag börjar Bokmässan i Göteborg och håller på till och med söndag. Närmare 90 000 personer väntas komma till mässan under helgen.

Årets teman är Sápmi och rymden.

Tjállegoahte, Författarcentrum Sápmi, medverkar på årets bokmässa.
Foto: Helena Giertta

På Sápmi-scenen pågår seminarier varje dag. I dag, torsdag handlar det bland annat om ”Sanning och försoning – på vems premisser?” I morgon diskuteras den brännande frågan: Är svenska fjällturister kolonisatörer?

På lördag är Svenska Turistföreningen på plats för att berätta om hur föreningen förändrat sin verksamhet i Jämtandsfjällen i syfte att minska störning av ren.  Generalsekreterare Maria Ros-Hjelm och hållbarhetsansvarige Daniel Skog håller i seminariet.

På söndag blir det bland annat ett samtal om ”sameproblemet” mellan författarna Kathrine Nedrejord och Elin Anna Labba.

Bokmässan firar samtidigt 40 i år och arrangörerna tror på publikrekord. Förra året kom 86 000 besökare till Bokmässan. En jubileumsutställning, tårtkalas för barnen och en talkshow är några av programpunkterna för att fira födelsedagen.

Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.

Logotyp Svenska Turistföreningen Kom med som medlem

Som medlem i STF är du en del av arbetet att göra det möjligt för fler att komma ut och upptäcka Sverige. Som tack för att du är med och bidrar får du flera fina förmåner, bland annat tidningen Turist hem i brevlådan och bo till medlemspris på våra boenden.

Bli medlem i STF