Annons

Fel kan bli rätt

MINUS MINUS BLIR PLUS i matematiken och i friluftsammanhang kan samma sak gälla. För ibland är det just det som överraskar som gör hela turen.

Detta är en åsiktstext där innehållet är avsändarens egen uppfattning.

När jag i våras åkte till Öland med mitt barnbarn var tanken att vi skulle
åka runt och titta på borgar. Men i stället blev det en cykeltur. Och cyklar på Öland gör man ju på sommaren.
Fel blev i det här fallet en riktig succé. Norra Öland i början på april är märkligt, det mesta är stängt och det finns få turister i närheten. Och vi fick se skönheten i naturen med helt nya ögon; tänk att ha Böda sand helt för oss själva. Och att cykla? Ja det är ju det roligaste man kan göra med en åttaåring, särskilt när man är ensam på cykelvägen och kan cykla helt i egen takt.

NÄR JAG TÄNKER på andra resor, eller upplevelser jag har haft, så är det ofta det som inte var så välplanerat som har varit roligast. När man kan ta det som det kommer och får hitta lösningar på vägen. Jag har tack och lov (peppar peppar) inte råkat ut för något som varit farligt eller läskigt på riktigt. Men i stunden har det känts både spännande och modigt att våga prova något nytt. Det är väl också den där känslan av att ha klarat av det,
som gör att det blir särskilt minnesvärt.
Jag är säker på att alla Turists läsare har varit med om samma sak. En del av de berättelserna publicerar vi också på Turist.se. Gå gärna in och läs.

TURIST ÄR EN del av den fria pressen. Vi är självständiga från våra ägare och den som är ansvarig för allt innehåll, ansvarig utgivare, sitter på redaktionen. Det borgar för att vi inte har några andra uppdragsgivare än tidningen och dess läsare. Det blev tydligt på riksstämman i maj, där en medlem motionerat om att Turist ska ha ett korsord i tidningen.
Men innehållet i Turist kan alltså inte stämman besluta om. Att Turist är självständig betyder att ingen talar om för oss på redaktionen vad vi ska publicera eller skriva. Vårt uppdrag är att ge dig det som är sant
och det vi bedömer är mest relevant och intressant för er läsare. Det handlar om förtroendet för tidningen. Ni ska kunna lita på att vi berättar om det som är viktigt och riktigt.

Men så vadå, kan inte en läsare få önska sig ett korsord i tidningen? Jo, självklart! Men bäst är att höra av sig direkt till redaktionen om det är
något du saknar i tidningen. Demokratin är på tillbakagång i världen
och har plötsligt blivit något vi alla måste värna och tänka på.
I det sammanhanget är den fria pressen viktigare än någonsin och där
spelar Turist en liten, men dock, roll även om vi mest finns till för att inspirera till härliga upplevelser i Sverige.

Trevlig sommar!

Helena Giertta
Kontakta redaktionen

Vill du veta mer? Undrar du över något? Skicka ett mejl.