Cykelturerna i Smaka på Kattegattleden är populär, både bland mathantverkare och cyklister. Biljetter till de olika dagsturerna säljs i förväg och har ofta snabbt tagit slut. Turist provade endagsturen på Valldaleden.
Kan ett ruffigt hamnområde omvandlas till hipp asfaltsoas utan att tappa sin själ? Följ med till Göteborg, där ett lovande experiment pågår.
Stämningsskapare och trendig inredningsdetalj – fotogenlampan har blivit het igen. I Karlskrona tillverkas den (nästan) som för hundra år sedan.
Norrvikens trädgårdar ligger som en italiensk synvilla, där Laholmsbukten lätt förväxlas med Medelhavet. Möt en hundraåring som återfått sin forna glans.
Allt fler väljer svensk eldost framför originalet halloumi från Cypern. Populär, gnisslig och salt. Följ med till Höjdens gårdsmejeri i Farshult där Yvette och Mario storsatsat på tillverkning av vår inhemska vara.
Intresset för vegansk mat blir allt större. Turist guidar till Stockholms härligt gröna restauranger och matställen.
Söt småstad, Mälarglitter och Gripsholms slott – vilken utmärkt miljö för skräck och spänning! Följ med på ljudpromenad i spåren av de populära Pax-böckerna.
Från prisade finkaféer till hajpade pizzabagare, det bubblar av kulinarisk kreativitet i den lilla halländska kuststaden.
Syrisk fatteh, afghansk mantu och irakisk shish kebab. Mellanösterns kök blomstrar i Malmö, landets just nu mest spännande matstad.
Julbocken i Gävle är en av landets största turistattraktioner så här års. Men hur mycket julstämning bjuder staden på i övrigt? Turist prövar Gävlejulen med alla fem sinnen.