Aldrig mandel, inte sötad, mer ostig och lite gnisslig i strukturen. Hälsingeostkakan skiljer sig från den mer kända småländska varianten, konstaterar mejeristen Johanna Hildingsson.
Utemiljön vid Grävlingberget i Hälleskogsbrännan nominerades till Sienapriset, svensk landskapsarkitekturs finaste utmärkelse.
När isarna fryser… kommer ofta snön. Men runt om i landet plogas naturisar – ofta av ideella krafter.
Snabbare resväg, men också nya gångar i Stockholms underjord. Upptäck konsten på Citybanans två nybyggda stationer – ofta med ljuset som gemensam nämnare.
Äntligen dags att ge sig ut på isen. Ett äventyr med långfärdsskridskor kräver dock förberedelser, inte minst vad gäller säkerhet.
Här berättas om vikingatiden i Västergötland och om livet på den stora gården.
Visst gillar vi skidåkning – men det finns ju mycket mer att göra på snö och is. Här är tipsen för dig som vill pröva något nytt i vinter.
Kombucha görs av te, socker och jästkultur – sockret fungerar som mat åt de nyttiga bakterierna. Camilla Karlsson i Norrköping smaksätter med frukt och bär. Hallon/stjärnanis är en favorit.
Vi närmar oss sportlov. Turist tipsar om fem lekfulla besöksmål som passar hela familjen.
"En otroligt genomtänkt byggnad med fantastisk detaljrikedom och hantverkskvalitet." Malin Myrin i Stockholm har fått det prestigefyllda uppdraget att leda restaureringen.
Från Boden till Karlshamn och några stycken däremellan. Turist har valt ut kallbadhusen som är värda att lägga på minnet.