Mitt i Hälsingland, där ängarna sluttar ner mot älven, ligger före detta stiftsgården Undersvik. Numera är det gårdshotell och vandrarhem i STF:s egen regi.
Nära city och hav. Ytsnåla och smarta lägenheter i modern och lekfull design. Ohboy hotell i Västra hamnen är något alldeles eget.
På hälsingegården i Rengsjö har varje vrå sin egen karaktär. Och i den stora trädgården blommar liljor och schersmin.
Där Bergslagsskogen står tät ligger en handfull timrade hus på en udde. Med grönsaker i rabatten och näckrosor i viken. Ingen el men väl en vedeldad bastu.
Herrgården utanför Råneå bär sina snart 300 år väl och bjuder på såväl tidsenligt boende som en inblick i Norrbottens industrihistoria.
Vid nationalparkens älvlandskap och med sin välbevarade bruksmiljö lockar byn utanför Sandviken till besök.
Njut av skridskoåkning på frusen havsis, vandring på snöpudrade klippor och uppfriskande bad i vak. Följ med på en iskall upptäcktsfärd kusten runt, från Luleå till Tjurpannan i norra Bohuslän.
Naturturister som vill landa bekvämt och äta bra är målgruppen för Millestgården i Årefjällen. Här skriver Maria Kölegård ett nytt kapitel i sitt liv, som hotellägare.
Franska balkonger och nära till morgondoppet. Följ med till den gamla spannmålssilon som förvandlats till designhotell.
Wij trädgårdar i Ockelbo lockar besökare från när och fjärran. Raggsocka Logi, i parkens bortre ände, gör det lätt att förlänga besöket.
Den gamla förläggargården i Kinna har sina rötter i den svenska textilindustrin. I dag är den ett pensionat där varje rum har sin historia att berätta.
I ett udda och personligt inrett hus från 1800-talet bjuder systrarna Magnusson på mat, logi och kultur – i byn de växte upp i och har återvänt till.